Rezsicsökkentés zöld szám

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye

Budapest, 2013. január 17., csütörtök (OS) – Már üzemel a rezsicsökkentés zöld szám

 

A Magyar Energia Hivatal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére 2013. január 15-étől üzemelteti a rezsicsökkentés zöld számot. Az ingyenesen elérhető 06 80 205 386 információs vonalon szakértők fogadják a hívásokat hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között.

A Magyar Energia Hivatal szakértői a zöld számon a rezsicsökkentéssel kapcsolatos általános kérdésekben adnak tájékoztatást. Az alaposabb áttekintést igénylő felvetéseket a telefonos ügyintézők írásban rögzítik, és három napon belül megválaszolják az érdeklődők részére.

A konkrét fogyasztói panaszok kezelését az adott szolgáltató és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság végzi. A lakossági földgáz-, áram- és távhőárak tízszázalékos csökkentése elsőként a januári fogyasztást összegző számlákban jelentkezik. Előfordulhat, hogy az idei év első számlája még decemberi időszakra eső fogyasztást is tartalmaz, de a január elseje utáni energiafogyasztást már minden esetben a csökkentett díjakkal számlázzák a szolgáltatók.

A várhatóan leggyakrabban felmerülő kérdésekre összeállított válaszok a Magyar Energia Hivatal honlapján is olvashatók (www.eh.gov.hu/gcpdocs/42/rezsicsokkentes_kerdesek_valaszokv2.pdf).

Rezsicsökkentés Zöld Szám: 06 80 205 386

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.